Crossfit – Προπόνηση για παιδιά με ειδικές ικανότητες
Ο Tyler Belanger προπονεί παιδιά με ειδικές ικανότητες δίνοντας τους τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τα όρια τους. Στο Crossfit Catalyst στον Καναδά, ο Tyler προπονεί ένα αυτιστικό αγόρι που σχεδόν δεν μιλάει
“Καταλαβαίνει απόλυτα τι του λένε, την ένταση της φωνής;”
“Πιθανότατα όχι, αλλά δεν είμαστε σίγουροι. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι σίγουρα απολαμβάνει όταν του γελάνε, ενώ δεν του αρέσει καθόλου όταν βλέπει τους ανθρώπους κατσουφιασμένους.” Εξηγεί ο Tyler.
Ο Tyler εξηγεί ότι η εμπειρία του αυτή τον έχει κάνει καλύτερο προπονητή.
“Tώρα πλέον έχω ένα τεράστιο λεξιλόγιο για να εξηγώ αναλυτικά την κάθε άσκηση και είμαι πολύ προσεκτικός… πάντα ξεκινάμε από τα πολύ βασικά. Καταλαβαίνω τώρα ότι δεν μπορώ να προσπερνάω κανένα στάδιο ώστε να γίνομαι κατανοητός.”
Ο Cark Kennedy είναι ένα άλλος αθλητής του Tyler. Ο Carl αντιμετώπιζε προβλήματα συγκέντρωσης στο σχολείο. Όποτε ο καθηγητής τον διόρθωνε, αντιδρούσε δαγκώνοντας το χέρι του ή έσκιζε ένα βιβλίο.
Έπρεπε να παλέψει για ξεπεράσει αυτού του είδους τη συμπεριφορά, πράγμα το οποίο προσπαθεί ακόμη.
“Πάλεψα σκληρά για το σχολείο, για να κάνω Crossfit, για να μπω στην ομάδα ποδοσφαίρου και για καθετί στη ζωή μου που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν δεδομένο” μας λέει ο Keneth. Τώρα ξέρω τι θέλω για εμένα και θα το αποκτήσω”
Ο Keneth τώρα πλέον έχει στόχους, ο βασικός του είναι να μπει στην πρώτη γραμμή της ποδοσφαιρικής ομάδας.







Leave a Reply